fbpixel

Edina prava Merino volna!

Edina prava Merino volna!

Ni bljižnic do kvalitetnega produkta.

Norveško podjetje tekstila, ki ga izdelujejo iz skrbno izbrane 100% merino volne je na trgu prisotno že več kot 160 let. Njihovi produkti so namenjeni vsem outdoor navdušencem, raziskovalcem in športnikom, ki zahtevajo popolno podporo v najzahtevnejših pogojih.

Norveško podjetje Devold je na trgu že več kot 160 let Merino volna za vse športnike in raziskovalce

 

Danes se je pri Devold-u spremenil oziroma moderniziral samo postopke izdeleve, prvotna vizija pa je ostala nespremenjena. Ovce se še vedno prosto pasejo in dajejo najkvalitetnejšo merino dlako, oblačila pa še naprej izdelujejo ljudje.

Vizija Sheep to Shop

Leta 2017 so začeli z novim programom »Sheep to Shop«, ki ponuja in obljublja popolno sledljivost in transparentnost izdelka vse od ovce to trgovskih polic. Norveška znamka oblačil Devold je za gojenje Merino ovac izbrala države v katerih so pogoji za to najboljši. Ovce, ki dajejo vrhunsko volno se pasejo samo v Avstraliji, Novi Zelandiji in Argentini. Vse ovce se prosto pasejo na prostranih pašnikih, kar omogoča kvaliteten razvoj njihove dlake. Najbolj pa k temu prispeva prostornost prostih pašnikov v vrhunskih podnebnih razmerah. 

Devold norveška-avstralija

 Devold-sheep-to-shop

 
Moderna predilnica je strateško postavljena v Litvi, kar omgoča bližino razvojnega centra na Norveškem in dostopnost cele Evrope. Sama tovarna sledi trendu, ki je naravi prijazen zato pri procesu izdelave ne uporabljajo kemikalij in se trudijo ohranjati okolje.

Zakaj merino volna?

Ena izmed poglavitnih lastnosti merino volne je visoka stopnja hidrofilnosti, kar pomeni, da ponuja izjemno vpojnost in z njo povezano udobje. Če povežemo s številkami; vlakna lahko absorbirajo kar 35% vlage in na koži še vedno dajejo občutek suhosti in udobja. S tem volna pridobi tudi termoregulacijske lastnosti in poskrbi za hitro odvajanje odvečne vlage od telesa. Naravna lastnost volne je tudi preprečevanje razvoja bakterij in s tem povezanega neprijetnega vonja. Ko vlakna pogledamo pod mikroskopom, opazimo njihovo grobo površino, kar je za življenje in razmnoževanje mikroorganizmov povsem neprimerno okolje. Če majico po uporabi posušimo, jo brez težav nosimo več dni zaporedoma. Poleg vseh prednosti volnenih vlaken, imajo tudi sposobnost absorbiranja UV žarkov in tako tvorijo naravno zaščito pred soncem.

 

Je volna neudobna? Devold dokazuje ravno nasprotno.

Marsikdo se spomni skrajno neudobnega volnenega puloverja, ki ga je nosil kot majhen otrok. Kvaliteta in finost volnenih vlaken se meri po lestvici mikronov - manjša kot je vrednost, več udobja med nošenjem bo ponudil volnen izdelek. Blagovna znamka Devold pri izdelavi oblačil uporablja prejo iz vlaken debeline 17,5 mikrona, kar jo umesti v sam vrh kvalitete po mehkobi in udobju. Dokazali so tudi, da volnena oblačila tovrstne kakovosti pomagajo osebam z dermatološkimi težavami. Torej, daleč od »pikanja«!

 

Občutite organsko merino volno na lastni koži

S svojimi lastnostmi samočiščenja in preprečevanja nastajanja neprijetnega vonja bodo izdelki Devold zagotovo navdušili tudi tiste najzahtevnejše uporabnike. V vsaki športni omari priporočamo aktivno perilo Devold Breeze. Za vse tiste, ki pa prisegate na brezkompromisno toploto tudi v najhladnejših dneh pa bosta pravi liniji Devold Active Duo in Devold Hiking

Znižanje-Devold oblačila

Related Products