Kako do pravih La Sportiva Trail čevljev, ki bodo zadovoljili vaše potrebe?

Kako do pravih La Sportiva Trail čevljev, ki bodo zadovoljili vaše potrebe?

La Sportiva je v zadnjih letih tako razširila svojo ponudbo čevljev za gorski tek, da se je med njimi marsikdo ob nakupu izgubil. Čevlje iz segmenta za gorski tek ne uporabljajo več samo gorski in trail tekači, ampak so postali zelo priljubljeni tudi med povsem rekreativnimi in vsakodnevnimi uporabniki. La Sportiva čevlje se vedno bolj uporablja za vse vrste aktivnosti v naravi, od  popoldanskega sprehod po bližnjem gozdu, vzpona na bližnji hrib ali pa zgolj kot vsakodnevno obutev v kateri se počutimo udobno.

Kako torej izbrati pravi model za naše potrebe?

Kako torej izbrati pravi model za naše potrebe? 

Predstavili bomo nekaj najbolj priljubljenih modelov in ob grafični podpori poizkusili olajšati vaš nakup. Večina La Sportiva modelov je na voljo v različici z Gore-Tex membrano (oznaka GTX) ali brez. V grobem bi rekli, da so GTX čevlji namenjeni za jesenske in zimske mesece, ko nas Gore-tex membrana ščiti pred vodo, snegom in mrazom. Slabost GTX membrane pa je, da so taki trail čevlji v poletnih mesecih (pre)vroči.

Grafična podpora Lasportiva čevljev

La Sportiva Ultra Raptor (tudi v GTX različici) je legendarni model, ki je bil zadnja leta zagotovo najbolj prodajan trail čevelj iz La Sportive. Zaradi svoje robustnosti in udobja je še danes zelo priljubljen model predvsem med vsemi hitrimi pohodniki in vsakdanjimi uporabniki. Predvsem zaradi boljše vzdržljivosti in robustnosti podplata pa ga v zadnjem času zamenjuje model La Sportiva Akyra (tudi v GTX različici). 

Nekoliko bolj tekaško orientirana in najbolj priljubljena med gorskimi tekači sta modela La Sportiva Bushido II in La Sportiva Mutant. Glavni dve razliki med njima sta v podplatu, ki je pri Mutantu precej robustnejši in pa nekoliko nižjem dropu pri Bushidu. Oba modela sta zelo uporabna tudi za vse hitre pohodnike v sredogorju, ki so jim všeč udobni in lahki čevlji z dobrim oprijemom.

Letošnja novost pa je model La Sportiva Kaptiva, ki je namenjen najzahtevnejšim gorskim in trail tekačem. Odlikujejo ga nizka teža, odličen oprijem in stabilnost, nizek drop ter izjemna odbojnost, kar daje tekaču občutek lahkotnosti in hitrosti. Tekaški čevelj, ki ga vsem gorskim tekačem priporoča tudi Nejc Kuhar.

Nejc Kuhar

Za vas smo pripravili posebno ugodnost- dodatni 10% popust na vse La Sportiva tekaške čevelje v času od ČETRTKA 13.06. do NEDELJE 16.06. 2019

Za popust vnesi kodo: NEJC-CASTI

KUPON-ZA DODATNI POPUST