Kako očistiti kolo v stanovanju?

Kako Očistiti Kolo v Stanovanju?

Čiščenje kolesa v stanovanju je lahko prava muka in zelo umazano opravilo. Ampak ni nujno, da je tako! Če živiš v stanovanju, se ti morda zdi, da so tvoje možnosti za čiščenje kolesa precej omejene.

Brez skrbi, imamo preprosto in enostavno rešitev, kako očistiti kolo v notranjosti doma in poskrbeti, da bo tvoje kolo izgledalo odlično in delovalo gladko, in to brez uporabe vode!

Spodaj si preberi kratek vodič z napotki, da bo tvoje kolo čisto in brezhibno tudi v udobju stanovanja.

Kaj boš potreboval:

Korak 1: Najdi primerno mesto

Prva stvar, ki jo moraš narediti, je najti primerno mesto. Idealno bi bilo, da najdeš prostor, ki ga lahko po čiščenju dobro prezračiš. Preden začneš s čiščenjem, položiš podlogo, da zaščitiš tla in zbereš vso umazanijo in mast.

Korak 2: Čiščenje verige

V naši trgovini obstaja več rešitev za čiščenje verige- Sistemi kot so Barbieri in Muc Off Bio Chain Doc so idelano orodje za čiščenje verige kolesa v notranjih prostorih. Kombinacija močnih ščetk in močnega čistila bo čudežno delovala na umazano verigo. Prav tako zbere vso umazano mast in olje, posodo pa lahko kasneje enostavno opereš. Ko verigo spustiš skozi »čistilnico« jo s krpo še obriši, da odstraniš odvečno raztopino čistila.

Korak 3: Čiščenje preostalega kolesa

Zdaj je čas, da očistiš še celo kolo. Tukaj pride na vrsto brezvodno čistilo. Preprosto poškropiš! Z Muc Off  visokozmogljivim brezvodnim čistilom ni potrebe po izpiranju, saj bo delo opravilo čistilo samo. Ko si »prešprical« celotno kolo, malenkost počakaj in preprosto obriši umazanijo z mikrovlakensko krpo.

Korak 4: Zaščita kolesa

Z Muc Off MO-94 poškropi na vse vijake in komponente kolesa, da se izogneš rji in koroziji, kar bo podaljšalo življenjsko dobo kolesa. Pomembno je, da pokriješ zavore (bodisi obloge ali diske) pri nanašanju zaščitnega razpršila. Če imaš disk zavore, priporočamo uporabo pokrovov za disk zavore, da preprečiš prekomerno razprševanje.

Korak 5: Končni korak, nanesi kolesarsko olje na verigo

Mazanje verige bo pomagalo, da bo tvoje kolo gladko teklo in lažje pedaliralo. Prav tako bo podaljšalo življenjsko dobo verige. Pri nanosu kolesarskega olja poskrbi, da ga naneseš neposredno na spodnji del verige (notranjost členov), pokrivajoč vsak člen, medtem ko pedala obračaš nazaj.

Ko končaš z nanašanjem, nadaljuj s pedaliranjem nazaj, medtem pa rahlo pridrži krpo ob verigo, to bo pomagalo odstraniti odvečno olje.

S temi preprostimi koraki bo tvoje kolo vedno izgledalo odlično in delovalo brezhibno, tudi če ga čistiš v svojem stanovanju! Veselo čiščenje in uživaj v vožnji!