fbpixel

Katja Cajnko: Ambasadorka Šport 11

Katja Cajnko: Ambasadorka Šport 11

V Šport 11 smo pred kratkim izbirali ambasadorja Turnega smučanja Šport 11. Na natečaj se je prijavilo veliko število športnih intuzijastov ampak žal smo morali izbrati le enega. Izbira komisije je bila težka vendar smo se na koncu odločili za ambasadorko Katjo Cajnko. Katja je dekle, navdušeno nad športom, naravo in predvsem zaljubljena v zimo, zato smo jo prosili, da nam pove nekaj besed o sebi, da jo lahko bolje spoznaš.

Vedno težko najdem besede, ko mi nekdo reče, naj se opišem v nekaj stavkih. Sem čisto preprosto bitje, ki je že od malih nog zaljubljeno v šport in raziskovanje. Mama bi rekla, da sem hitrih nogic, saj sem baje že kot majhna rada zalutala kam po svoje, četudi je svoj pogled z mene odvrnila le za sekundo. Zdaj pa tudi ni kaj drugače. Tisti, ki me poznajo, vedo, da me je povsod polno, vse bi rada preizkusila, okusila, sprobala, "adrenalin junkie".

V osnovni šoli se je začelo s košarko (kam drugam te bodo pa vtaknili, če jih že v šestem razredu meriš 172cm), nadaljevalo s tekom in fitnesom na faksu, vse do današnjih dni, ko so moja prva ljubezen gore in alpinizem. Zase pravim, da sem tukaj doma, čeprav me kot Štajerko od prvih "resnejših" hribov loči kar lepo število kilometrov. Gore so moj pobeg iz realnosti, plezanje pa način meditacije. Z izkušnjami seveda rastejo tudi ambicije, zato sčasoma pohodniške poti niso bile več dovolj, vleče me v golo skalo in zasneže, strme grape in grebene. Prav zima je moj najljubši letni čas, zase pravim, da sem otrok zime (tudi rojena v februarju). Verjetno se je ta ljubezen do zime rodila, ko me je oče še kot majhno postavil na smučke na hribčku lokalnega igrišča, katerega strmina se mi je takrat verjetno zdela kot kakšna črna tekmovalna proga. Odrasla sem torej z alpskim smučanjem, ampak ob pogledih na bele gorske strmine, stran od množič in vlečnic, mi je vedno malo poskočilo srce, želja do turnega smučanja pa je vsako sezono rastla. Pa nekako ni bilo priložnosti, morda tudi prave volje ne, malce strahu in draga oprema. In danes sem tukaj, ponosna ambasadorka trgovine Sport 11, ki mi je uresničila dolgoletno željo, za kar sem celotni ekipi neizmerno hvaležna.
Kot majhen otrok se veselim vsake nove pošiljke snega, če pa se uspe formirat še kak ledeni slap, bo pa sezona popolna.
No seveda poleg gora in s tem povezanimi aktivnosti, rada počnem še veliko drugih stvari. Dan obvezno začnem z dobro knjigo že ob zajtrku, vzdržljivost ohranjam s HIIT treningi, kaj dobrega skuham, edino za "Netflix & Chill" mislim, da sem malo preveč nemirna duša. :)

 
 

Katjo smo opremili z turnim setom Atomic, natančneje vozi turne smuči Atomic Backland 98, opremljene z vezmi ATK Crest 8. Da pa udobno hodi uporablja turne kože Pomoca in vrhunsko smuča ima Katja turne pancarje Atomic Backland Pro. Če si v trenutku, ko se srečuješ s turno opremo in samim začetkom turnega srečanja sledi Katjinemu instagram profilu in izvedel boš vse s čimer se sreča začetnik v turnem smučanju, od prvih zavojev v "cevcu" do padcev in mokrih kož.

Ambasador turnega smučanja

Ambasadorki Šport 11 Katji lahko slediš na instagram profilu @kejt.c ali na našem profilu @enajstenajst

Za hude fotkje je poskrbel Simon Zupan @zupanphoto