Miklavžev dodatni popust! Uporabi kodo MIKLAVZ11*(Koda ne velja na kolesa, Garmin, Tacx, Shimano in turne sete.)

Palice

Prikaži kot Mreža Seznam

Elementi 1-9 od 16

Stran
na stran
Nastavi smer naraščanja
 1. -10% Palice Komperdell C1 Trail
  Komperdell Palice Komperdell C1 Trail - 115cm
  110,00 € Akcijska cena 99,00 €
 2. -10% Zložljive palice Komperdell Contour Titanal II Foam
  Komperdell Zložljive palice Komperdell Contour Titanal II Foam
  89,95 € Akcijska cena 80,96 €
 3. -10% Palice Komperdell C1 Trail -125cm
  Komperdell Palice Komperdell C1 Trail -125cm
  110,00 € Akcijska cena 99,00 €
 4. -10% Zložljive palice Komperdell RidgeHiker Cork
  Komperdell Zložljive palice Komperdell RidgeHiker Cork
  79,95 € Akcijska cena 71,96 €
 5. -10% Zložljive palice Komperdell Carbon C7 Ascent - Green
  Komperdell Zložljive palice Komperdell Carbon C7 Ascent - Green
  109,95 € Akcijska cena 98,96 €
 6. -10% Palice Komperdell Speed Tour Titanal
  Komperdell Palice Komperdell Speed Tour Titanal 59,95 €
  53,96 €
 7. -10% Zložljive palice Komperdell Shockmaster Cork
  Komperdell Zložljive palice Komperdell Shockmaster Cork
  100,00 € Akcijska cena 90,00 €
 8. -10% Zložljive palice Komperdell Freetouring Ti
  Komperdell Zložljive palice Komperdell Freetouring Ti
  89,95 € Akcijska cena 80,96 €
 9. -10% Palice Komperdell Speed Tour Ti Vario
  Komperdell Palice Komperdell Speed Tour Ti Vario
  119,95 € Akcijska cena 107,96 €
Prikaži kot Mreža Seznam

Elementi 1-9 od 16

Stran
na stran
Nastavi smer naraščanja

PALICE ZA GORSKI TEK OD A DO Ž

Kdo potrebuje palice za tek? Po večini tekači – še posebej tisti gorski! Seveda te palice nikakor niso obvezne, imajo pa kup prednosti, zato jih uporablja veliko število tekačev. Razbremenijo vaše noge, nudijo stabilnost in povečajo trdnost in oprijem pri vzponu ter spustu. Ena blagovna znamka, ki je na tem področju zelo znana, je Komperdell, ki se osredotoča na palice, vendar druge znamke, kot sta Dynafit in ATK, ponujajo enako dober material! V Šport 11 boste zagotovo našli popolne palice za gorski tek.


ZAKAJ UPORABLJATI PALICE PRI TEKU?


Ker zagotavljajo veliko stabilnosti. Še posebej, če so tla kamnita, neravna ali zelo strma, je to velika prednost. Ker uporabljate tudi zgornji del telesa, se vaše noge razbremenijo, kar prihrani energijo pri dolgih tekih. Predvsem pri vzponu so vaše mišice na stegnih in mečih močno obremenjene in veliko lahko pripomorejo palice za gorski tek. Ko se spuščate navzdol, palice še povečajo vašo stabilnost.


Nekateri ljudje morda trdijo, da bi tekaške palice morda olajšale tek, vendar jih morate še vedno nositi? Seveda, a tekaške palice res ne tehtajo veliko. Večina palic je izdelana iz lahkega in trdnega karbona, kar zagotavlja težo približno 200 g na palico. Tekaške palice so zložljive, 3-delne ali pa imajo fiksno dolžino. Medtem ko je mogoče zložljive palice zložiti podobno, kot delujejo lavinske sonde, je 3-delne enostavno prilagoditi kot teleskopske palice.


Prednost teh vrst je jasna: daš jih lahko v nahrbtnik ali nanj. Konica palic je običajno izdelana iz zelo trde kovine in zagotavlja natančen oprijem podlage. Večino tekaških palic lahko uporabljate tudi pri pohodništvu ali pri dostopu v ferate. Prav tako pa je možno menjevati košarice na spodnji strani palic. To pomeni, da z manjšo košarico enostavno opravljate teke v lepem vremenu, predvsem pomladi in poleti. Z večjo košarico pa boste pridobili dober oprijem v snežnih razmerah pri tako imenovanih zimskih gorskih tekih.


KAKO TEČI S PALICAMI?


Kadar tečete po strmem terenu je najučinkovitejša uporaba tehnike teka z nogami in rokami, prav tako je ta tehnika dobra izbira kadar tečete zahtevne tehnične spuste. Pri tej tehniki v dobro pomoč pridejo tekaške palice. Ko porabljate večino energije in moči v mišicah na nogah vam bodo spočite mišice na rokah in ramenih olajšale vaše delo in tako boste lahko tekli dlje ter hitreje. Večina tekaških palic je opremljena z zankami na ročajih. Te zanke so namenjene, da se še dodatno oprete s telesno težo na samo palico med tem ko je vaše telo sproščeno. Hkrati pa zanke preprečujejo, da bi vam palice nekontrolirano padale iz rok. Pravilna tehnika teka s palicami je podobna kot tehnika rok pri klasičnem teku, menjavanje nasprotne noge in roke. Kadar pa se teren postavi pokonci pa je seveda dovoljeno, da palice zapičite v tla naenkrat in se potegnete navzgor. Čar gorskega teka je ravno v spremenljivem terenu, naklonu in podlagi. Seveda, če smo opremljeni z dobro opremo, vse od tekaške obutve, do tehničnih in visoko zmogljivih oblačil, ki vas bodo varovala pred vremenskimi vplivi pa vse do nahrbtnika ter na koncu tekaških palic. Skupek vse opreme vam bo podaljšal kilometre in višinske metre katere boste odtekli. Prav tako, da vas bo vse skupaj nagradilo z nepozabno izkušnjo v naravi.