Pripravi se in prehiti zimo! Uporabi kodo: 20DYNAFIT in ujemi dodatnih 20% popusta na turna oblačila Dynafit.

Pohodniški čevlji

Prikaži kot Mreža Seznam

Elementi 1-9 od 24

Stran
na stran
Nastavi smer naraščanja
 1. -40% Pohodniški čevlji Salewa Dropline GTX
  Salewa Pohodniški čevlji Salewa Dropline GTX 180,00 €
  108,00 €
 2. -40% Ženski tekaški čevlji Dynafit Transalper
  Dynafit Ženski tekaški čevlji Dynafit Transalper 165,00 €
  99,00 €
 3. -25% Tekaški čevelj Dynafit Transalper
  Dynafit Tekaški čevlji Dynafit Transalper 165,00 €
  123,75 €
 4. -11% Tekaški čevlji La Sportiva Ultra Raptor II Leather
  La Sportiva Tekaški čevlji La Sportiva Ultra Raptor II Leather GTX 209,99 €
  186,89 €
 5. -15% Micro gamaše Nortec
  Nortec Micro gamaše Nortec 57,00 €
  48,45 €
 6. -15% Micro dereze Nortec Trail 2.1
  Nortec Micro dereze Nortec Trail 2.1 72,50 €
  61,63 €
 7. -40% Visoki pohodni čevlji Salewa Ultra Flex Mid GTX
  Salewa Visoki pohodniški čevlji Salewa Ultra Flex Mid GTX 190,00 €
  114,00 €
 8. -25% Ženski tekaški čevlji La Sportiva Ultra Raptor II
  La Sportiva Ženski tekaški čevlji La Sportiva Ultra Raptor II 179,99 €
  127,49 €
 9. -11% Ženski tekaški čevlji La Sportiva Ultra Raptor GTX II
  La Sportiva Ženski tekaški čevlji La Sportiva Ultra Raptor GTX II 199,99 €
  177,99 €
Prikaži kot Mreža Seznam

Elementi 1-9 od 24

Stran
na stran
Nastavi smer naraščanja

PRAVI POHODNI ČEVLJI ZA NOVA OSVAJANJA VRHOV

Tehnični pohodni čevlji so bistveni del vaše opreme za pohodništvo in izlete v naravo. Da bi lahko prehodili kilometre in se povzpeli na vrh z lahkim ali polno nabitim pohodnim nahrbtnikom, se vsekakor opremite z dobrim parom pohodnih čevljev, ki se dobro prilegajo in s tem preprečujejo nastanek bolečin in žuljev. S pravilno izbiro pohodne obutve boste svoje izlete nadgradili z udobjem, varnim korakom in novimi spomini.


POHODNI ČEVELJ ZA VSAKO NOGO


Danes obstajajo lahki sprehajalni čevlji, ki so se razvili iz tekaških copat in bolj robustni čevlji, ki omogočajo varne vzpone in pristope. Tako imenovani pohodni čevlji se med seboj razlikujejo glede na spol, izbrane materiale in robustnost podplata. Ker imajo ženske običajno ožja stopala, so ti čevlji za pohodništvo opremljeni z ožjim zadnjim delom, ki pustolovskim ženskam zagotavlja nepozabne in neboleče pustolovščine na prostem. Kar zadeva moške, imajo ponavadi širša in daljša stopala. Zato se moški pri nakupovanju čevljev lahko zanesejo na širše in večje velikosti. Seveda pa so na voljo tudi pohodni čevlji, posebej zasnovani za otroke.


LASTNOSTI GORNIŠKE OBUTVE


Da bi par pohodnih čevljev ustrezal visokim zahtevam pohodništva, mora imeti zunanja del obutve srednje visok izrez. Tako so preprečeni zvini gležnjev in neprijetni udarci pri hoji na skalnatem terenu.
Pohodni čevelj je povečini vodoodporen in zračen, kar omogoča dobro udobje pri daljših pohodih. Vodoodbojna membrana v materialu zgornjega dela čevlja pa preprečuje vdor vode v notranjost in vas bo zaščitila pri slabših vremenskih razmerah, prečkanju gorskih potokov ali pa zgolj pri prečenju orošenega pašnika. Izjemno pomembna lastnost pohodnih čevljev je tudi njihov podplat. Ta mora biti trd, da ponuja nogi stabilnost pri neenakomernem terenu, krati pa dovolj mehak, da omogoča dober oprijem tako na suhih kot mokrih tleh. V kolikor se odpravljate na krajše izlete po nižjih predelih hribov svetujemo, da izberete lažje in manj robustne pohodne čevlje, saj bo s tem zagotovljeno večje udobje in lahkoten korak.


PASTI PRI NAKUPU POHODNE OBUTVE


Sodobni pohodniški čevlji niso enaki težki, po večini pa imamo v mislih in spominu še težke, robustne »gojzarje« iz preteklosti. Čevljarske inovacije so pomagale ustvariti bolj trpežne in stabilne čevlje, ki zagotavljajo zanesljivo podporo nogi, a so hkrati izjemno lahki. Vendar pa je najpomembnejši dejavnik prileganje čevlja. Ne glede na to, kako dobro izdelani in dragi so pohodni škornji, če se ne prilegajo prav, ne bodo opravili dela.
Številne priznane znamke, kot so Salewa ali La Sportiva, so se zato odločile ponuditi različne širine kopita in dodatne velikosti. Druga pomembna stvar, ki jo je treba opozoriti pri nakupu pohodne obutve je, da se morajo biti na občutek nekoliko širši in ne pretesni. To zagotavlja udobje, tudi če stopalo oteče po dolgi hoji ali v toplejših podnebjih.


NOVI ČEVLJI: ENOSTAVNI VZPONI


Preden se z novimi spremljevalci odpravite na svojo prvo pohodniško ali gorniško pustolovščino, se prepričajte, da ste jih pravilno obuli in zavezali. Velik del preprečevanja odrgnin, bolečin in žuljev bodo prevzele tudi dobre pohodne nogavice. Za začetek oziroma prvi pohod vam predlagamo, da izberete krajši vzpon. S tem boste omogočili, da se bodo čevlji začeli prilagajati vaši nogi in se hitro ugodili. Šele zatem pa lahko začnete z daljšimi turami po vaših najljubših hribih.