fbpixel

Turne smuči Elan Ripstick 96 2021

Naša koda: ADCGDF20172-0
Elan
Kot pravi Glen Plake: "Potrebuješ le en par smuči Ripstick, za vse vrste snega in vse podlage." Z že poznanim konceptom se Riptick 96 v novi sezoni predstavi s številnimi izboljšavami, ki vplivajo tako na sestavo, kot tudi na formo smuči.

479,96 € Redna cena 599,95 €
Na zalogi - predvidena dostava: torek , 27.07.2021
-20%

Turne smuči Elan Ripstick 96 2021

Kot pravi Glen Plake: "Potrebuješ le en par smuči - Ripstick, za vse vrste snega in vse podlage." S poglavitnim freeride konceptom kot pri predhodnjem modelu, le z izboljšavami, ki bodo smučem dodale še nekaj "konjskih moči". S širino 96 milimetrov pod smučarskim čevljem in notranjimi ojačitvami iz steklenih vlaken, bodo smuči Ripstick ponudile pravo mero torzijske stabilnosti ter zahvaljujoč profilu Amphibio preciznost, odličen oprijem robnika in lahkotnost zavojev. Poglavitna lastnost prenovljenega modela je tehnologija Carbon Line, katera asimetrično jedro smuči nad notranjim robnikom nadgradi s številnimi karbonskimi inserti za izboljšan direkten prenos moči. Posvetili pa so se tudi zunanji formi smuči, ki zoža obliko konice in s tem izboljša plovnost ter zmanjša neželjene vibracije. Rep smuči Ripstick 96 prav tako sestavlja manj materiala kot pri predhodnjemu modelu. Rezultat prenovljene konstrukcije repa smuči Ripstick-a omogoča lažjo vodljivost v zavojih ter izbiro med lahkotnim ali agresivnim zaključkom zavijanja. Za dodatno zmanjšanje vibracij, povzročenih zaradi menjave snežnih razmer pa smuči dopolnijo z inserti VaporTip, katerih naloga je prav tako zagotavljanje stabilnosti pri dosegu višjih hitrosti. Notranjo leseno sredico v celotni dolžini dovršita lahki, votli karbonski cevki, ki sledita krivini in skrbita za ohranjanje lahkotnosti in torzijske stabilnosti.

 

Lastnosti smuči Elan Ripstick 96 2021

  • Fiberglass Reinforcement: Notranje ojačitve, izdelane iz steklenih vlaken bistveno izboljšajo torzijsko stabilnost smuči in tako optimizirajo upogibnost
  • Vaportip Reinformcement: Kompozitni inserti, nameščeni v jedro smuči na začetku in koncu pripomorejo k zniževanju teže in neželjenih vibracij drsne plošče in tako zagotavljajo stabilno vožnjo in gladke zavoje v najtežjih razmerah
  • Tubelite Woodcore: osnovni kompozit sredice Tubelite je lahka laminirana lesena sredica v katero sta integrirani dve vzporedno potekajoči karbonski cevki, kateri sledita krivini smuči. Sredica smuči tako prinese odzivnost, zmogljivost in hkrati nizko težo. 
  • Amphibio Carbon Line: asimetrično formirana sredica, ki na višino notranjega robnika postavi karbonska vlakna in s tem izboljša direktni prenos moči.
  • SST Konstrukcija: stranski rob, imenovan SST zagotavlja hiter, agilen in neposreden prenos moči iz smuči na sneg in tako izboljša performance
  • Profil Amphibio: Elan-ov inovativni sistem združitve rockerja in camberja. Prednapeti profil camber na notranji strani poskrbi za preciznost, brezkompromisen orpijem robnika in stabilnost, rocker na drugi strani pa odpušča napake in pripomore pri lahkotnosti zavojev.