fbpixel

Turne smuči Elan Ripstick Tour - Factory Edition 2022

Naša koda: ADKJDW21-163-0
Elan
549,95 €
Na zalogi - predvidena dostava: sreda , 03.03.2021

Turne smuči Elan Ripstick Tour - Factory Edition 2022

Za klasične turne smučarje, zaljubljene v legendarni Ripstick - Elan Tour Ripstick Factory Edition 2022

Elan za leto 2022 pripravi revolucionarno novost, ki poveže dve Elan-ovi družini: turno klasiko Ibex z legendarnim, zmogljivim in neprekosljivim Ripstick-om. Poleg združitve najboljših karakteristik obeh, je paradni konj prav zagotovo nizka teža - smučka Ripstick Tour pri dolžini 163 centimetrov in širini 88 milimetrov pod turnim čevljem dosega skormnih 1275 gramov. Ripstick Tour predstavlja vsestransko smučko, katero za razliko od obstoječega turnega All Mountain Rocker profila, odlikuje nepremagljiv Amphibio.  Notranja stran smuči bo s camberjem poskrbela za preciznost in brezkompromisni oprijem, na nasprotni strani pa bo rocker pripomogel pri užitkih v novozapadlem pršiču. Jedro smuči sestavlja lahka lesena sredica po sredini katere poteka Carbon Rod: votla karbonska cevka, izdelana iz prepleptajočih se karbonskih vlaken, kateri prinašajo togost in zanesljivost Ripstick Tour-a. Z namenom dosega višjega nivoja zmogljivosti, smučko preko celotne površine prekriva Carbon Reinforcement - ploskovna ojačitev zasnovana iz karbonskih vlaken z dvignjenim osrednim delom za preprečevanje nabiranja snega na smučeh. 

  • Profil Amphibio: Elan-ov inovativni sistem združitve rockerja in camberja. Prednapeti profil camber na notranji strani poskrbi za preciznost, brezkompromisen oprijem robnika in stabilnost, rocker na drugi strani pa odpušča napake in pripomore pri lahkotnosti zavojev. 
  • Tubelite Woodcore: osnovni kompozit sredice Tubelite je lahka laminirana lesena sredica v katero je integrirana votla karbonska cevka, katera poteka po sredini. Jedro smuči tako prinese odzivnost, togost in hkrati nizko težo. 
  • Carbon Rod: votla karbonska cevka v premeru 5 milimetrov, ki poteka po osrednjem delu elsene sredice. Rezultat se kaže v togosti in trdnosti smuči.
  • Carbon Reinformcement: ploskovna ojačitev, ki pokriva celotne smuči. Dvignjen osrednji del preprečuje nabiranje snega na površini in s tem poskrbi za lahkotnost med smučanjem in vzponi.

Tehnične lastnosti:

  • Geometrija (172 cm): 130 - 88- 105
  • Radij: 17,5m
  • Teža: 1275g (na smučko)