Tekaški čevlji do -40%! Uporabi kodo: CEVLJI10 in ujemi dodatnih 10% popusta tudi na že znižane čevlje.

Turno-smučarski seti
Potrebuješ novo turno opremo za uživanje v zasneženih hribih ali pa se s turnim smučanjem srečuješ prvič in si v lovu na novo smučarsko opremo. Zate smo pripravili izbiro Turnih setov, ki so sestavljeni, optimizirani in posledično ugodnejši (turne smuči, turne vezi ter turne kože).

Turno smučarske sete smo sestavili iz produktov proizvajalcev Atomic, ATK, Dynafit, Marker, Vőlkl in Pomoca.

Prikaži kot Mreža Seznam

6 elementov

na stran
Nastavi smer naraščanja
 1. -24% Turni set Elan Ripstick 88
  Elan Turni set Elan Ripstick 88
  933,90 € Redna cena 1.224,95 €
 2. -20% Ženski turni set Atomic Backland 78
  Atomic Ženski turni set Atomic Backland 78
  893,00 € Redna cena 1.120,00 €
 3. -20% Turni set Atomic Backland 78
  Atomic Turni set Atomic Backland 78
  893,00 € Redna cena 1.120,00 €
 4. -19% Ženski turni set Atomic Backland 85
  Atomic Ženski turni set Atomic Backland 85
  836,00 € Redna cena 1.035,00 €
 5. -19% Turni set Atomic Backland 85
  Atomic Turni set Atomic Backland 85
  836,00 € Redna cena 1.035,00 €
 6. -22% Ženski turni set Völkl Rise Above 88
  Völkl Ženski turni set Völkl Rise Above 88
  990,00 € Redna cena 1.273,99 €
Prikaži kot Mreža Seznam

6 elementov

na stran
Nastavi smer naraščanja

TURNE SMUČI KOMPLET – SETI ZA ZAČETNIKE IN NAPREDNE TURNE SMUČARJE

Turno smučanje je v zadnjih letih doživelo izjemen razcvet. Razlog za to je bil deloma Covid in posledično zaprtje smučišč, vsekakor pa tudi splošni trend dvigovanja priljubljenosti vseh outdoor športov. Turno smučanje, v kolikor se ga lotimo na pravi način, je zagotovo ena najlepših oblik zimske rekreacije. Nakup pa zna biti za marsikoga naporen in prava nočna mora. Ena izmed enostavnejših, varnih in optimalnih oblik je, da se odločite za turne smuči komplet, v katerem boste enostavno prišli do smuči, turnih kož in pravilnih vezi.


TURNI KOMPLET – KAJ NAJ VSEBUJE


PANCARJI


Vsekakor so najbolj pomemben kos turno smučarske opreme turni čevlji oz pancarji. V kolikor boste izbrali pancarje, ki vam bodo ustrezali, ste naredili več kot polovico dela. V primeru, da vam je ustrezal kakšen model izmed testnih, imate lažje delo, saj je najbolje kupiti kar preverjeno zadevo. V nasprotnem primeru pa vam bodo svetovalci v naši trgovini najprej izmerili stopalo in na podlagi tega priporočili najbolj ustrezne modele in velikost. Glede na vaše smučarsko predznanje in nadaljnje želje in cilje, boste nato izbrali najbolj optimalen turno smučarski pancar.


SMUČI


Širino in dolžino smuči se izbira glede na vaše smučarsko predznanje in pa želje ter cilje, ki jih imate pri turno smučarskem udejstvovanju. Glede širine smuči (meri sev mm pod pancarjem) so mnenja zelo deljena in vsak, ki je našel svojo optimalno smučo, bo zagovarjal, da je to najboljši nakup na svetu. Sam bi svetoval predvsem to, da nek začetnik, brez gorniških izkušenj, ki bo posledično izbiral lažje turne smuke, zagotovo ne potrebuje širine 100 in več pod pancarjem. Po drugi strani pa imamo na socialnih omrežjih poplavo smučarjev in njihovih posnetkov v globokem pršiču in na idealnih terenih, ki seveda uporabljajo smuči 100+. Naj vas to ne zavede, saj je za običajnega smrtnika z redno zaposlitvijo to dosegljivo v povprečju 3-5x na sezono. Tako da glede širine svetujem, da se ne prenaglite, za začetek boste s cca 90 +- nekaj mm, pokrili celotno sezono zelo dobro. Pa še glede dolžine, kjer bi pa tudi uporabnike razvrstil v dve skupini – klasično touring populacijo in bolj free usmerjeno freetouring populacijo. Prvi se pri nakupu odločajo za dolžine krajše od svoje višine, vendar ob upoštevanju novih geometrij in rockerjev (ki se razlikujejo od 10 let starih modelov), nikomur ne bi priporočil več kot 10 cm krajših smuči. Freetouring populacija pa se večinoma odloča za dolžine svoje višine oz še kakšen cm višje. Kam se uvršča, najbolj ve posameznik sam.


VEZI


Pri turno smučarskih vezeh je praktično ves turni razvoj in market prešel na pin sistem. Glede na zelo široko ponudbo teh vrst vezi, praktično ni več tehtnega razloga, da ne bi šli v nakup pin vezi. Ker pa je tudi v tem segmentu znamk in modelov res veliko, je zelo pomembno, da izberete sebi najbolj primerno vez. Niso namreč vse iste in vse optimalne za vsakogar. Z našimi svetovalci boste zagotovo našli optimalno vez glede na vaše smuči, način smučanja ter vašo težo. Te trije dejavniki so najbolj pomembni pri izbiri prave vezi, ki je po eni strani izgleda najmanj vpliven kos opreme, po drugi strani pa je samoumevno, da deluje in vas nikoli ne pusti na cedilu.


KOŽE


Kože oziroma turni psi res delujejo najbolj postranski del opreme, ampak samo do točke, ko z njimi nimate težav. Govorim o težavah, da se vam delajo cokle, da vam ne prime lepilo, se vam prijema lepilo na smuči itd. Skratka kos opreme, ki vam zna še kako pokvariti turo. Na grobo lahko ločimo hybridne kože in kože s klasičnim lepilom. Lastnost prvih je, da se površina, ki se prilepi na smučo, da očistiti s posebnim čistilom in s tem podaljšujemo življenjsko dobo kož, vendar po določenem obdobju (lahko tudi nekaj let, odvisno od skrbnosti) to lepilo ne prime več in kože so odslužile. Lastnost klasičnega lepila pa je, da je lepilo možno obnoviti (večkrat) in kože so tudi po 20 letih še vedno uporabne. Glavno pa je, da za vse kože dobro skrbite, jih po vsaki uporabi posušite na suhem zraku in ne v bližini kakšnih oddajalcev toplote, nato pa posušene zložite in pripravite na naslednjo uporabo.


Kot pa verjetno že poznate smo turni komplet razdelili v več različnih segmentov, ki bodo kar najbolje primerni tako za začetnike kot za tiste bolj zahtevne turne smučarje