MTB šola: 6 dnevna šola gorskega kolesarjenja

Stiskaš krmilo kot, da bi rad ožel suho cunjo? Z obiskom 6 dnevne šole gorskega kolesarjenja se boste začetkov svojih kolesarskih podvigov spominjali z velikim nasmehom na obrazu. V šoli se bomo poleg napotkov glede vožnje s kolesom v naravnem okolju, obnašanju v le tem, sobivanju z ostalimi deležniki, posvetili tudi nastavitvam kolesa (vzemetenje, krmilo, zavore, sedež,...), manjšim popravilom in vzdrževanju kolesa ter najpomembnejše, tvoj nivo znanja vožnje z gorskim kolesom dvignili na višjo raven.

Naši zvesti partnerji Small Friday, kleni fantje iz osrčja Gorenjske pripravljajo MTB šolo tako za punce kot za fante. V šoli bosta znanje predajala Gaber Šorn (vodnik gorskega kolesarjenja II) in Gašper Budkovič (Turno kolesarski vodnik I).

 

Vsebina MTB šole:

DAN 1: Priprava na turo, vzdrževanje in nastavitve kolesa

Na prvem srečanju bomo pregledali kakšne so pravilne nastavitve koles, jih tako tudi nastavitli, pregledali bomo katero orodje je nujno potrebno za hitri servis koles v domači delavnici, kako se le-to uporablja ter v podrobnosti predelali pripravo na kolesarsko turo ter vsebino nahrbtnika:

KDAJ? Torek, trajanje delavnice 2 uri

KJE? Dolina Završnice

 

DAN 2: Poligon in osnovni položaji

Druga delavnica bo namenjena obvladovanju kolesa na poligonu ter vajami iz ravnotežja, treningu osnovnega položaja za spust ter vzpon, pravil zaviranja in pravil zavijanja.

KDAJ? Torek, trajanje delavnice 2 uri

KJE? Dolina Završnice

DAN 3: Pumptrack

Na tretji delavnici bomo obiskali nam najbližji pumptrack in s pomočjo novo pridobljenih znanj na dirt kolesih premagovali ovire (valove, zavoje,...) na njem.,

KDAJ? Torek, trajanje delavnice 2 uri

KJE? Nam najbližji pumptrack

DAN 4: Videoanaliza položaja na kolesu + vzpon

S pomočjo videoanalize bomo popravljali položaj na kolesu ob premagovanju neravnin. Pravilno bomo premagovali zahteven in strm vzpon, ter pridobljeno znanje z vajo povezali v celoto.

KDAJ? Torek, trajanje delavnice 2 uri

KJE? Nam najbližji pumptrack

DAN 5: Skupna tura

Odpravili se bomo na skupno turo in pridobljeno znanje s pridom uporabili pri celotni turi. S pomočjo videoanalize bomo popravljali napake ob povezani vožnji na namenski gorsko kolesarski poti (zavoji in priprava na zavoj).

KDAJ? Torek, trajanje delavnice 2 uri

KJE? Planine pod Stolom

DAN 6: Skupna tura

Odpravili se bomo na skupno turo in pridobljeno znanje s pridom uporabili pri celotni turi. S pomočjo vožnje med in za inštruktorji bomo popravljali napake ob povezani vožnji po namesnki gorsko kolesarski proti (dropi in skoki)

KDAJ? Torek, trajanje delavnice 2 uri

KJE? Planine pod Stolom

MTB Šola- Cena na tečajnika:

4 TEČAJNIKI

250,00€

6 TEČAJNIKI

230,00€

8 TEČAJNIKI

200,00€

Cena za MTB šolo vključuje

- 6 dni vodenih delavnic s strani licenciranih gorsko-kolesarskih vodnikov

- brezplačno nastavitev vzmetenja na kolesu

- brezplačno nastavitev položaja na kolesu

- videoanalizo na terenu v času šole

Informacije in prijava: [email protected] ali 040226257 (Gašper)