NOVI CERVÉLO ROUVIDA: Popolno združenje hitrosti in prilagodljivosti

Cervélo je v svetu kolesarstva že dolgo sinonim za inovacijo in visoko zmogljivost. Z novim električnim cestnim kolesom Rouvida so pri Cervélu stopili še korak naprej. Združili so hitrost cestnega kolesa z vsestranskostjo gravel kolesa ter dodali močan in lahek motor Fazua Ride60. Rouvida je tako več kot le kolo, je prilagodljiv spremljevalec na vsakem terenu.

Srce Rouvide je motor Fazua Ride60, ki z močjo 60Nm navora in baterijo kapacitete 430W, ob največji hitrosti, zmore s tvojo pomočjo preseči 40 km/h. Vendar pa zaradi zakonodaje v Sloveniji, brez registracije motornega vozila, tako visoka hitrost na kolesu ni dovoljena. Ne glede na zakonodajo, pa je posebnost Rouvide v tem, da pravzaprav z nekaj znanja in dokupa dropout insertov dobiš 2 kolesa v 1. Torej? Cervélo Rouvida – cesta ali gravel?

 

Pri Cervélu so se osredotočili na popolno prilagodljivost kolesa z inovativnim sistemom dropout insertov, ki omogočajo spreminjanje geometrije kolesa. Z enim preprostim trikom lahko spremeniš kot vilic in zadnjega trikotnika ter tako dobiš dve različni kolesi v enem. Seveda pa je pri tem, da kolo prilagodiš svojemu terenu in željam primerno, vseeno potrebno nekaj malega dela in znanja. Ki pa ga seveda hitro osvojiš. S tem v mislih so stopili korak naprej in od klasičnega, kolesarjem poznanega Flip Chipa, z dropout inserti v prednji vilici in zadnjem trikotniku omogočili v popolnosti spremeniti geometrijo kolesa. Z inserti je kot prednjih vilic, za vse ljubitelje asfaltnih cest 72 stopinj. Ko pa te zanima divjina in neravnine pa dobiš geometrijo gravel kolesa, kjer je kot prednje vilice 71,3 stopinje. Poleg kota vilic se spremeni tudi višina zgornje cevi, reach, razdalja med točko stika prednjega kolesa s tlemi… S spremembami v nastavitvah pa nastane tudi bistvena sprememba v vožnji kolesa.

Ne glede na to, da Cervélo pri Rouvidi dopušča spreminjanje geometrije, pa je dropout inserte potrebno dokupit. Ob menjavi in pred uporabo je potrebno tudi nekaj sprememb in posodobitev programske opreme. Vendar naj te nekaj manjših tehničnih popravkov od same zanimivosti kolesa ne odvrne. Oblika kolesa je in še vedno ostaja – klasični Cervélo. Tako kot sta pri klasičnih cestnih kolesih S5 ali Aspero, tako je pri električnem cestnem kolesu Rouvida. Na hitro in na daleč je Rouvida klasično cestno kolo, za katerega si ne bi niti mislil, da ti pri hitrem vzponu pomaga motor Fazua Ride60.

Torej, kaj pa motor?

Brezhibno integriran električni motor Fazua Ride 60 je eden izmed vodilnih lahkih motorjev za električna kolesa. Skupno tehta zgolj 4,2 kg. 3 načini pomoči: Breeze, River in Rocket bodo izpolnili želje prav vsakega kolesarja. Z vklopljeno Breeze pomočjo bo pomoč lahka, kot da bi te poganjal veter v hrbet, tudi pri nizki moči pedaliranja in kadence. River natančno sledi tvojemu vnosu moči. Močneje, kot pedaliraš, večja je podpora. Ko pa je pred teboj najstrmejši klanec, pa ti bo v popolno pomoč 3 stopnja – Rocket.

Cervélo Rouvida je tako več kot le kolo - je inovacija, ki združuje hitrost cestnega kolesa z vsestranskostjo gravel kolesa ter dodaja električno moč za še boljšo izkušnjo vožnje. S popolno prilagodljivostjo in zmogljivim motorjem je Cervélo Rouvida idealna izbira za kolesarje, ki iščete najboljše iz obeh svetov.