fbpixel

Turno smučarski "Rookie Bus" 2019/2020

Turno smučarski "Rookie Bus" 2019/2020

Ste neizkušen turni smučar/ka? - Si na pravo turno smuko v gore še ne upate sami?- Si želite optimalno turno smuko glede na trenutne snežne in vremenske razmere?- Uživate v družbi enako mislečih ljubiteljev belih strmin?- Bi si želeli preizkusiti novo opremo brezplačno?

Če ste vsaj na eno od zgornjih vprašanj odgovorili pritrdilno, potem boste zagotovo uživali na naših skupnih turah.

Kdo smo?

Društvo za razvoj turnega smučanja s skupino gorskih vodnikov že nekaj let skrbi za organizacijo različnih dogodkov in tečajev v turnem smučanju. Z Rookie Busom smo začeli v sezoni 2018/19 in že prvo sezono se je na 4 ture z nami skupno odpravilo 52 turnih smučarjev. Idejni vodja in organizator Rookie Busa je Nejc Kuhar, nekdanji vrhunski tekmovalec v turnem smučanju in poznavalec še tako skrite zasnežene strmine, na turah pa navadno skrbi, da ni dolgčas niti "ta hitirm". Za vodenje in varnost na turi skrbijo gorski vodniki z mednarodno licenco IFMGA Miha Kuhar, Jernej Klop in Mitja Kovačič.

Turno smučanje rookie bus

Kam vozi Rookie Bus?

Končne cilje naših turno smučarskih tur določimo nekaj dni pred odhodom (razen več-dnevnih tur), včasih se cilj oziroma kakšen detalj ture spremeni celo zjutraj ali med samo turo. Vse to z razlogom, da hkrati zagotovimo čim lepše doživetje v varnih snežnih razmerah. Ker so naše ture odvisne od snežnih razmer iščemo najboljše pogoje tako v Slovenskih kot Avstrijskih hribih.

Kdo se lahko prijavi?

Ne glede na to, da so naši Rookie Busi namenjeni tudi neizkušenim turnim smučarjemniso namenjeni popolnim začetnikom, ki še nikoli niso bili na turnih smučeh. Od udeležencev se pričakuje, da so opravili že vsaj 3 turne smuke in so že samostojni pri rokovanju z opremo ter se znajo suvereno vzpenjati in smučati s turno opremo. Rookie Bus ni tečaj turnega smučanja, zato popolnim začetnikom priporočamo najprej udeležbo na enem od začetnih tečajev turnega smučanja. Od udeležencev se pričakuje zadovoljiva kondicijska pripravljenost in sposobnost opraviti s turo med 700 in 1000 višinskimi metri vzpona. Tempo pa seveda vedno prilagodimo udeležencem in se po potrebi razdelimo tudi v več skupin.

Termini:

Datum: Opis:
23.11.2019 "Skimo opening"Rookie Bus (iskanje prvega kriterija snega)- ni namenjen povsem novim Rookijem ZASEDENO
14.12.2019 Rookie Bus #1- prvi pravi bus za začetnike- ZASEDENO
28.12.2019 "Powder Hunting" Rookie Bus- iskanje globokega pršiča- ZASEDENO
03.01.2020
Rookie bus- dodatni termin ZASEDENO
11.01.-12.01.2020 2-dnevni začetni tečaj turnega smučanja (Nockberge) ZASEDENO
18.01.2020 Rookie bus- dodatni termin-ZASEDENO
01.02.2020 Rookie Bus #2- za začetnike- ZASEDENO
23.02.2020 "Endurance" Rookie Bus #3- za kondicijsko bolje pripravljene- ZASEDENO
14.03.2020 "Last Call" Rookie Bus #3- za začetnike- Prijave do 07.03.2020

vodeno turno smučanje

Prijave?

Na vsakem Rookie Busu je omejeno število sedežev, zato so prijave možne do popolnitve mest. Prijavite se lahko preko spletne prijavnice. Prijava je potrjena po poslani izpolnjeni prijavnici in plačilu kotizacije na račun Društva za razvoj turnega smučanja.

Višina kotizacije?

  • 1-dnevni Rookie Bus (60 eur)
  • 2-dnevni tečaj Nockberge (140 eur)

Kotizacija vključuje?

  • Organizacijo in strokovno vodenje z gorskim vodnikom IFMGA
  • Stroške vodnikov
  • Prevoz z Rookie Busom
  • Izposojo opreme v trgovini Šport 11

Kotizacija ne vključuje?

  • Zavarovanje udeležencev (za tujino potrebno skleniti prek PZS ali CORISS)
  • Nastanitev in prehrana v primeru več-dnevnih tur

rookie bus