Zgrabi dodatni popust na vsa oblačila za tek, kolesarstvo in pohodništvo. Uporabi kodoOBLACILA10 Akcija velja samo ta vikend!

Splošni pogoji poslovanja

Cene

Vse cene izdelkov so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost(DDV). Cene so zagotovljene za dan naročila in se lahko dnevno spremenijo, brez predhodnega obvestila.

 

Cene ''namesto-prečrtano?'' so stare prodajne cene artiklov v naših trgovinah.

 

Naročila - koraki nakupa

1.) Blago lahko naročate 7 dni v tednu in 24 ur na dan.

Preden naročite blago, lahko vsebino naročila popravljate v nakupovalni košarici. V košarici lahko izdelke dodajate, spreminjate količino in brišete posamezne izdelke. Če ste prepričani da želite izdelke, ki jih imate v nakupovalni košarici kupiti, kliknite »izvedi naročilo«. V primeru ko kupujete prvič, kliknite na gumb »ustvari račun«. V kolikor ste že registrirani, vpišite samo naslov elektronske pošte in svoje geslo. Kot registriran uporabnik boste lahko pregledovali svoja naročila.  Zaradi komunikacije ob dostavi pošiljke preverite pravilnost naslova dostave in svojo telefonsko številko. V meniju dostava si lahko ogledate morebitne stroške dostave. Nakup potrdite s klikom na »potrditev naročila«. Potrditev naročila boste na vpisan elektronski naslov prejeli takoj.

 

Nekateri artikli nimajo "nakupovalne košarice". Te artikle naročate preko elektronske pošte [email protected] ali telefona +386 42 019 780 in jih prevzamete v naših poslovalnicah oziroma se dogovorimo za prevzem/pošiljanje.

 

2.) Naročilo potrjeno - pogodba sklenjena

Ponudnik naročilo pregleda v največ 48 urah (delovni dnevi, pon-pet), preveri dobavljivost in naročilo potrdi ali z razlogom zavrne. Ponudnik si pridružuje pravico, da pokliče uporabnika na njegovo telefonsko številko. Ob potrditvi naročila, ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave.

 

3.) Blago odposlano

Ponudnik v obljubljenem roku zapakira in odpošlje blago s priloženim originalnim računom in morebitnimi navodili in garancijskim listom.

 

4.) Shranjevanje naročila oziroma pogodbe

Potrjeno naročilo oziroma pogodba je v elektronski obliki shranjeno na strežniku podjetja Žiga Šport d.o.o., Šuceva ulica 21, 4000 Kranj. Kupec lahko dobi kopijo pogodbe s poslano zahtevo po elektronski pošti na naslov [email protected]

 

Plačilo in hitra dostava

Za področje Slovenije lahko kupec v postopku naročanja izbere naslednje načine plačila:

  • z gotovino ob prevzemu blaga (po povzetju)
  • z nakazilom na račun (ponudnika) po izdanem predračunu
  • s kreditno kartico(Eurocard/Mastercard, Visa ali debetne kartice)

 

V primeru plačila po povzetju se naročeno blago plača dostavljalcu blaga ob prevzemu.

V primeru bančnega nakazila pa po potrditvi naročila kupec prejme predračun, preko elektronske pošte, blago pa se kupcu odpremi po prejemu potrdila o plačilu ali dospetju sredstev na račun prodajalca.

V primeru plačila s kreditno kartico se blago kupcu odpremi naslednji delovni dan.

 

V naši poslovalni v Kranju (Šuceva ulica 21, 4000 Kranj, Slovenija) vam omogočamo tudi nakup na obroke:

 

nakup na 12 obrokov z NLB plačilnimi karticami pri katerem najnižji obrok znaša 50€

nakup na 12 obrokov z DINERS plačilno kartico pri katerem najnižji obrok znaša 10€

* Nakup z Diners do 12 obrokov-se zmanjša popust za 2 odstotni točki

*Nakup z Diners kartico je mogoč le osebno v fizični trgovini 

Zagotavljamo vam takojšnjo dobavo (v dveh delovnih dneh) vsega naročenega blaga iz naše zaloge.

 

Vsi artikli, ki so v postopku vašega nakupa označeni z nakupovalno košarico, so v tem trenutku dejansko na zalogi v naši trgovini. Do izjeme lahko pride le v primerih več hkratnih naročil zadnjih kosov. V tem primeru ima prednost prve izdobave prvo oddano naročilo. Seveda se bomo potrudili, v kolikor je le mogoče, dobaviti tudi preostala naročila.

V kolikor bi želeli kupiti nek soroden izdelek, pa ga ne najdete v naši trgovini, nas prosimo pokličite ali nam pišite preko elektronske pošte.

 

Dostavo naročenega blaga opravlja naš pogodbeni partner Pošta Slovenije. Vsa naročila bodo odpremljena še isti ali naslednji delovni dan (pod pogojem, da je blago na zalogi). Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo. V primeru posebnih zahtev vas prosimo, da jih vpišete pod "opombe" na dnu naročila.  Dostava se izvrši na vaš naslov, ki ste ga navedli ob prijavi ali naročilu. V primeru, da vas ob času dostave ni doma, bo dostavljalec (Pošta Slovenije) vaš paket predala vaši lokalni pošti in vam na naslovu pustila prevzemni list. V primeru, da zaloga poide, vas bomo o tem nemudoma obvestili in vam predstavili ostalo ponudbo ali vam sporočili dobavni rok za naročene artikle. Možen je tudi osebni prevzem naročenega blaga v naši poslovalni.

 

Dostava je za vsa naročila nad 100 EUR brezplačna, stroški dostave pri naročilih manjših od 100 EUR pa znašajo  3,50 EUR  in so enotni za celotno Slovenijo.

 

Obročno plačevanje- Leanpay

Leanpay je hiter in enostaven način obročnega plačevanja, ki ne zahteva obiska banke in odvečne papirologije. Vse kar potrebujete je mobilni telefon in osebni dokument. 

Kreditno pogodbo, podrobnosti posla, splošne pogoje, politiko zasebnosti in druge podrobnosti si lahko kadarkoli ogledate tudi na osebnem portalu Moj Leanpay, povezavo pa prejmete po opravljenem nakupu.

 

Prednosti

• sklenitev obročnega plačevanja  v poslovalnici
• informacija o odobritvi oz. zavrnitvi v le nekaj minutah
• brez dodatne dokumentacije, brez obiska banke in brez skritih stroškov*
• pregled nad obveznostmi in plačili kadarkoli na osebnem portalu Moj Leanpay (app.leanpay.si)
• plačilni načrt po tvojih finančnih zmožnostih
 za nakup od 50 do 5.000 EUR plačilo na do 48 obrokov

Osnovni pogoji

• državljanstvo Republike Slovenije
• stalno bivališče v Republiki Sloveniji
• starost ob odobritvi med 18 in 73 let
• redni mesečni priliv (vse oblike zaposlitve razen študentskega dela)
• pozitivna kreditna ocena

Kaj potrebujete?

• pametni telefon, ki ga uporabljaš samo ti
• svojo davčno številko in svojo osebno izkaznico
• svojo bančno kartico s številko osebnega bančnega računa (TRR).


* Leanpay omogoča izvedbo procesa brez dokumentacije, vendar pa skladno s Splošnimi pogoji  lahko Leanpay od kreditojemalca za zagotovitev resničnosti podatkov kadar koli (med procesom ali naknadno) zahteva dodatna dokazila, na primer kopijo mesečnega bančnega izpiska, iz katerega mora biti razviden priliv plače v preteklih 3 mesecih oz. originalni izpis prometa na osebnem transakcijskem računu iz aplikacije e-banke, iz katerega so nedvoumno razvidni navedeni podatki, fotografijo veljavne bančne kartice s številko TRR kreditojemalca, potrdilo banke o prilivu na osebni TRR iz naslova plače v preteklih 3 mesecih, potrdilo delodajalca o izplačani plači (plačilni listi) za pretekle 3 mesece, ali druga dokazila.

 

 

Vračilo blaga

Kupec lahko naročeno blago iz kakršnega koli razloga vrne v 14 dneh od prejema . Prav tako zadošča, da nam kupec v 14 dneh pisno sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. V tem primeru pa nam mora v naslednjih 14 dneh nerabljeno in nepoškodovano blago vrniti v originalni embalaži. Kupnino za vrnjeno blago bomo kupcu vrnili na transakcijski račun najkasneje v 14 dneh. Morebitne stroške vračila krije kupec.

 

Artikle, ki jih zaradi njihove narave ni mogoče vrniti po pošti, po naročilu prodajalca pobere dostavna služba, ki jo določi prodajalec. Stroške vračila artiklov krije kupec.

Vračilo poškodovanih pošiljk

V primeru, da je paket poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri dostavljalcu blaga (Pošta slovenije) in nas o tem obvestiti. Skupaj bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

 

Reklamacija

V kolikor blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali blago kako drugače odstopa od kupčevega naročila, potem kupec blago reklamira. Po vnaprejšnjem dogovoru s prodajalcem je možno blago vrniti tudi po pošti, sicer pa se vračilo izvrši osebno v trgovini.

 

Garancija

Proizvajalec je v skladu z zakonom dolžan kupcu zagotoviti garancijo za brezhibno delovanje kupljenega blaga. Garancijo lahko kupec uveljavlja neposredno pri proizvajalcu ali njegovem pooblaščenem servisu. Garancijo lahko kupec uveljavlja z garancijskim listom in računom prodajalca.

Proizvajalec je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom. Kupec lahko garancijo uveljavlja tudi pri prodajalcu, vendar tudi v tem primeru velja določilo iz prejšnjega odstavka.

Vračilo blaga v garanciji se opravi v skladu s pogoji, ki jih proizvajalec navede na garancijskem listu.

V kolikor želite pošiljko vrniti na naše stroške, se je o tem potrebno predhodno dogovoriti.

 

Stvarna napaka

Napaka je po Zakonu o varstvu potrošnikov stvarna:

 

  • če blago nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
  • če blago nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
  • če blago nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
  • če je prodajalec izročil blago, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Uveljavljanje stvarne napake

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti najkasneje v roku dveh mesecev od dneva, ko je napako odkril. Če je od prevzema artikla preteklo že več kot dve leti, uveljavljanje stvarne napake ni več mogoče. Hkrati mora kupec omogočiti pregled artikla.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila ZVPot.

 

Darilni boni

Koriščenje bona:

Darilne bone lahko koristite samo v naši poslovalnici ob nakupu izdelkov. Za nakup lahko uporabite več različnih bonov. Menjava darilnega bona za gotovino ni mogoča. Plačevanje v spletni trgovini z darilnimi boni ni mogoče.

 

Promocijske kode

Uporaba promocijske kode:

 

Znotraj košarice, v kateri se nahaja tudi vaš izbrani artikel, boste našli prostor za vnos promocijske kode .

V prostor za vnos kode vpišite promocijsko kodo.

S klikom na gumb »uporabi kodo« kodo aktivirate.

Če je koda pravilna vam bo sistem avtomatično upošteval ugodnost, ki jo vnešena koda predstavlja.

V primeru, da koda ni pravilna vam bo sistem javil, da ste vpisali napačno kodo .

*Pri posameznem nakupu je možno uporabiti le eno promocijsko kodo.

 

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik mora v 5 delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo in kupca obveščati o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

V primeru težav lahko kupec ponudnika Žiga šport d.o.o., kontaktira preko telefona na telefonsko številko +386 42 019 780 ali po elektronski pošti na [email protected] Pritožba se odda prek e-poštnega naslova ali pisno na sedež podjetja, Žiga Šport d.o.o., Šuceva ulica 21, 4000 Kranj.

 

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi Žiga Šport d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

 

Skladno z uredbo (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES. Žiga Šport d.o.o. objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.showHYPERLINK "https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL"&HYPERLINK "https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL"lng=SL.

Artikli na spletni strani

Dopuščamo možnost napake pri vnosu tehničnih specifikacij in opisov artiklov. Slike artiklov lahko odstopajo od dejanskih.